Kasza pęczak z czerwoną fasolą i suszonym pomidorem




Składniki:
*4 łyżki suchej kaszy pęczak
* 1 pomidor suszony
* 4 łyżki czerwonej fasoli
* 1/2 cebuli
* łyżeczka oliwy/oleju z suszonych pomidorów

  1. Kaszę zalewamy wodą na noc. Następnego dnia gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15 min.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę/olej. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy do zeszklenia. 
  3.   Fasolkę odsączamy, pomidora kroimy w kostkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy fasolę, pomidor oraz ugotowaną kaszę. Mieszamy, doprawiamy do smaku. Podajemy z warzywami.
    Obiad, który przygotowałam, składa się z :
* powyższej potrawki
*50g twarogu 
*kalafior (ok. 150g)

Komentarze