Makaron uszka z brokułem, papryką, porem i groszkiem





Składniki:
*50g suchego makaronu uszka
*1/2 papryki czerwonej
*3/4 szklanki zielonego mrożonego groszku
*1/2 pora
*1/2 cebuli
*150g brokułu
*1 łyżka oliwy z oliwek
*Plaster sera feta (opcjonalnie)

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente (ok.9 minut).
  2. Brokuł myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie przez ok.4-5 min.
  3. Pozostałe warzywa (oprócz groszku) myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, paprykę w małe kawałki, por na plasterki.
  4. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy pozostałe warzywa i zielony groszek. Całość dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
  5. Miękkie warzywa posypujemy solą i pieprzem, mieszamy z odcedzonym brokułem i makaronem. Opcjonalnie dodajemy ser feta. 



Komentarze