Pysznie i prosto- owoce pod kruszonką

  
Powiem prosto z mostu- ciasto robi się samo. 


Składniki:

*200g masła 
*280g mąki pszennej 
*1/2 szklanki cukru (można dać więcej)

Ponadto:

*owoce, w ilości dowolnej
UWAGA! Ja Przygotowałam również trochę budyniu- jedno opakowanie ugotowane z 350 ml mleka
(można ominąć)

  1. Składniki ciasta kruchego wkładamy do miski i miksujemy do połączenia (nie zagniatamy- ma nam powstać coś w rodzaju piasku). ! Owińcie miseczkę ściereczką, aby ciasto nie pryskało po całej kuchni.
  2. Owoce kroimy na kawałki (ja użyłam jabłek, truskawek, moreli i borówek amerykańskich).
  3. Jeśli chcecie z budyniem- wybierzcie ulubiony smak i ugotujcie go z 350ml mleka.
  4. Tartę smarujemy  masłem. Wykładamy na spód troszkę kruchego ciasta. Na to nakładamy owoce, polewamy budyniem. Całość posypujemy resztą ciasta kruchego.
  5. Całość pieczemy  w 180*C przez ok. 30-40 minut (góra-dół).
Gotowe!

Komentarze