Powiem prosto z mostu- ciasto robi się samo.
Składniki:
*200g masła
*280g mąki pszennej
*1/2 szklanki cukru (można dać więcej)
Ponadto:
*owoce, w ilości dowolnej
UWAGA! Ja Przygotowałam również trochę budyniu- jedno opakowanie ugotowane z 350 ml mleka
(można ominąć)
- Składniki ciasta kruchego wkładamy do miski i miksujemy do połączenia (nie zagniatamy- ma nam powstać coś w rodzaju piasku). ! Owińcie miseczkę ściereczką, aby ciasto nie pryskało po całej kuchni.
- Owoce kroimy na kawałki (ja użyłam jabłek, truskawek, moreli i borówek amerykańskich).
- Jeśli chcecie z budyniem- wybierzcie ulubiony smak i ugotujcie go z 350ml mleka.
- Tartę smarujemy masłem. Wykładamy na spód troszkę kruchego ciasta. Na to nakładamy owoce, polewamy budyniem. Całość posypujemy resztą ciasta kruchego.
- Całość pieczemy w 180*C przez ok. 30-40 minut (góra-dół).
Gotowe!
Komentarze