Mleczna kanapka z nutami piernika




Masa ciemna:
  • 60g odżywki białkowej o smaku piernikowym (ja mam German Gingerbread z Myprotein.pl) 
  • 100g suszonych daktyli
  • 50g suszonych śliwek
  • 3 Jajka

Daktyle oraz śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie odsączamy, dodajemy pozostaje składniki i dokładnie blendujemy. Rozlewamy do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 min w 180°C.

Masa Twarogowa:
  • 150g jogurtu greckiego
  • 250g twarogu
  • 15 pastylek Slodzika rozpuszczonego w 3 łyżkach wrzątku lub ok 5 łyżek cukru
  • 50g odżywki białkowej o smaku piernikowym

Wszystko dokładnie blendujemy.
Na jeden wystudzony blat ciasta dodajemy masę twarogową, a następnie przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce całą noc.
Enjoy ❤️



Komentarze