Masa ciemna:
- 60g odżywki białkowej o smaku piernikowym (ja mam German Gingerbread z Myprotein.pl)
- 100g suszonych daktyli
- 50g suszonych śliwek
- 3 Jajka
Daktyle oraz śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie odsączamy, dodajemy pozostaje składniki i dokładnie blendujemy. Rozlewamy do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 min w 180°C.
Masa Twarogowa:
- 150g jogurtu greckiego
- 250g twarogu
- 15 pastylek Slodzika rozpuszczonego w 3 łyżkach wrzątku lub ok 5 łyżek cukru
- 50g odżywki białkowej o smaku piernikowym
Wszystko dokładnie blendujemy.
Na jeden wystudzony blat ciasta dodajemy masę twarogową, a następnie przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce całą noc.
Na jeden wystudzony blat ciasta dodajemy masę twarogową, a następnie przykrywamy drugim. Schładzamy w lodówce całą noc.
Enjoy ❤️
Komentarze