Kochani moi ❤️
Z okazji Święta Zakochanych wrzucam sernik, w którym każdy się zakocha. No bo jak nie macie w kim to przynajmniej możecie w serniku. On zawsze będzie dobrym wyborem. Nigdy was nie zdradzi, nie pogorszy waszego humoru, nie będzie sprawdzał waszych wiadomości. Będzie tylko dla was. No bo to sernik. I masło orzechowe. I czekolada. Czy istnieje coś, co przebije to połączenie? No właśnie. Miłych wrażeń smakowych 😎
Składniki:
Spód:
80g daktyli
50g masla orzechowego
50g gorzkiej czekolady
100g płatków owsianych
Daktyle zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 20 minut.
Czekoladę rozpuszczamy (można w kąpieli wodnej lub w mikrofali z łyżką wody przez 30s).
W wysokim naczyniu umieszczany odsączone daktyle, rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe. Blendujemy. Dodajemy zmiksowane na pył płatki owsiane i dokładnie mieszamy. Spód blaszki/naszynia natłuszczamy, a następnie wyklejamy masą. Pieczemy w 180st przez ok 10 minut.
Masa sernikowa:
70g serka wiejskiego
80g serka kremowego typu Philadelphia
200g mleczka kokosowego (gęsta część)
130g masła orzechowego
50g odżywki białkowej
150g cukru
Łyżeczka cynamonu
200g musu z jablek (gotowe ze słoika)
3 Jajka
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy całość. Pieczemy w kąpieli wodnej w 160st przez ok godzinę.
Polewa:
50g gorzkiej czekolady
50g mleczka kokosowego
50g masla orzechowego
2 łyżki miodu
Szczypta soli
Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dokładnie mieszamy. Gdy sernik ostygnie polewamy go.
Z okazji Święta Zakochanych wrzucam sernik, w którym każdy się zakocha. No bo jak nie macie w kim to przynajmniej możecie w serniku. On zawsze będzie dobrym wyborem. Nigdy was nie zdradzi, nie pogorszy waszego humoru, nie będzie sprawdzał waszych wiadomości. Będzie tylko dla was. No bo to sernik. I masło orzechowe. I czekolada. Czy istnieje coś, co przebije to połączenie? No właśnie. Miłych wrażeń smakowych 😎
Składniki:
Spód:
80g daktyli
50g masla orzechowego
50g gorzkiej czekolady
100g płatków owsianych
Daktyle zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 20 minut.
Czekoladę rozpuszczamy (można w kąpieli wodnej lub w mikrofali z łyżką wody przez 30s).
W wysokim naczyniu umieszczany odsączone daktyle, rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe. Blendujemy. Dodajemy zmiksowane na pył płatki owsiane i dokładnie mieszamy. Spód blaszki/naszynia natłuszczamy, a następnie wyklejamy masą. Pieczemy w 180st przez ok 10 minut.
Masa sernikowa:
70g serka wiejskiego
80g serka kremowego typu Philadelphia
200g mleczka kokosowego (gęsta część)
130g masła orzechowego
50g odżywki białkowej
150g cukru
Łyżeczka cynamonu
200g musu z jablek (gotowe ze słoika)
3 Jajka
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy całość. Pieczemy w kąpieli wodnej w 160st przez ok godzinę.
Polewa:
50g gorzkiej czekolady
50g mleczka kokosowego
50g masla orzechowego
2 łyżki miodu
Szczypta soli
Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dokładnie mieszamy. Gdy sernik ostygnie polewamy go.
Komentarze